چگونه میتوانیم از وبلاگ نویسی کسب درآمد بکنیم؟
چگونه از وبلاگ خود کسب درآمد کنیم ؟
امروزه با گسترش اینترنت در کشور ما افراد علاقۀ خود را به سرمایهگذاری برای کسب درآمد بیشتر در این زمینه بهخوبی نشان دادهاند و با راهاندازی یک وبسایت یا وبلاگ تلاش میکنند تا خود و تخصص و حرفۀ خود را به تعداد بیشتری از مشتریان نشان داده و در میان رقیبان خود قد علم کنند، البته بر همه پوشیده نیست که طراحی وبسایت برای کسی که یک حرفۀ نوپا را راهاندازی نموده هزینهبر است، امّا شما میتوانید با صرف کمی خلاقیت و هزینهای بسیار کمتر نیز به کسب درآمد از وبلاگ دست پیدا کنید.
شما تنها یک وبلاگ نویس نیستید:
آرزوی راهاندازی یک کسبوکار بهصورت مستقل و مطرحشدن در میان کارآفرینها آرزوی هر فرد در این دوره و زمان میباشد، شما با راهاندازی یک وبلاگ و طرح فعالیتها و تواناییهای خود و جذب متقاضی آن تواناییها درواقع دیگر یک وبلاگ نویس ساده نیستید، بلکه یک کارآفرین نوپا محسوب میشوید.
کسب درآمد از وبلاگ نویسی امّا چگونه:
همانگونه که در هر کسبوکاری برای پیشرفت نیاز بهصرف زمان است، برای رسیدن به کسب درآمد از وبلاگ و وبلاگ نویسی نیز شما ناچارید زمان صرف کنید ونمی توانید با نوشتن یک یا دو مقاله مطمئناً به درآمدی که مدنظرتان است برسید، شما با صرف زمان کافی قادر خواهید بود، به کشف نقاط ضعف و قوّت خود پرداخته و آنها را برطرف نمایید، شما برای رسیدن به کسب درآمد از وبلاگ باید گامهای مختلفی را چون ایجاد وبلاگ، تولید محتوای سودمند، بهینهسازی محتوا، افزایش تعداد بازدیدکنندگان و حفظ آنها برای همیشه، بردارید که ما در اینجا بهتفصیل به توضیح آنها میپردازیم.
یک وبلاگ بسازید:
افراد بهراحتی قادرند با عضو شدن در سرویسدهندههای ایرانی چون بلاگفا و میهن بلاگ یا سرویسدهندههای خارجی چون Clear Blogs یا Blogger برای خود بهصورت رایگان یک وبلاگ تهیه کنند، ولی اگر مایلید وبلاگ شما حرفهایتر بوده و برای آن قالبی متناسب باسلیقۀ خود داشته باشید، باید از سرویسهای محتوایی چون وردپرس استفاده کرده که البته میتواند برای شما هزینهبر باشد.
محتوای مناسب تولید کنید:
در این مرحله به مهمترین قسمت کار خود یعنی تولید محتوای مناسب رسیدهاید، انتخاب یک موضوع مناسب که بتوانید مدّتها در مورد آن در وبلاگ خود صحبت کنید، از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا این موضوع هدف وبلاگ نویسی شما محسوب شده که میتواند بخش خاصی از جامعه را در بربگیرد یا مورد توجّه عموم افراد باشد.
انتخاب کلمات کلیدی مناسب در تولید محتواهایتان شمارا از رقیبانتان متمایز میکند، در انتخاب این کلمات به نیاز مخاطبان خود و درعینحال علایق و تخصصهای خود نیز توجّه نمایید، زیرا همانطور که میدانید، علاقه محور اصلی هر حرکت محسوب میشود و درنهایت شمارا به هدف اصلیتان که همان کسب درآمد از وبلاگ است، میرساند.
محتوای خود را بهینه کنید:
رعایت نکات سئو در محتواهایی که در وبلاگ خود بهکاربردهاید یا همان بهینهسازی محتوی یعنی اینکه وبلاگ شما بتواند، در جستجوی موتورهایی چون گوگل و سایر موتورهای جستجو پیروز میدان باشد و در میان هزاران وبسایت و وبلاگ مشابه در صف اول به مخاطبان معرفی شود، درنتیجه شما در رتبههای بهتر نتایج جستجو نسبت به رقیبانتان قرارگرفته و این امر شمارا برای جذب مخاطبان بیشتر یاری میکند.
از طرفی وجود محتواهای مفید باعث میشود، کاربران، وبلاگ شمارا حائز اهمیت دانسته و مایل باشند مدتزمان بیشتری را صرف آن نمایند که این خود باعث کسب امتیاز از طرف گوگل میگردد.
به دنبال مخاطبان بیشتر باشید:
طراحی یک وبلاگ و سئو مطالب آن اگرچه از اهمیت زیادی برخوردار است، امّا نمیتواند بهتنهایی شمارا برای رسیدن به هدفتان یاری کند، چون در مرحلۀ بعد باید وبلاگتان را به مخاطبانی که به موضوعات وبلاگ شما علاقهمند هستند و آنها را درجای دیگر نمییابند معرفی کنید، برای رسیدن به این منظور ابتدا باید ویژگیهای احتمالی مخاطبان خود را شناسایی کرده و ببینید آنها را در کجا بیشترمی توانید بیابید، این فضاها را شناخته و شروع به تبلیغ وبلاگ خود در آن مکانها بکنید تا بتوانید به کسب درآمد از وبلاگ خود در آینده دست پیدا کنید.
با مخاطبان خود تعامل مثبت داشته باشید:
در این مرحله ممکن است مخاطبان به وبلاگ شما سرزده و پیشنهادها و انتقادات خود را برای شما درج کنند، با آنها ارتباط مثبت برقرار کرده و به نظراتشان پاسخ دهید و بدین طریق آنها را مایل به بازگشت دوباره به وبلاگتان نمایید و حتماً دقت داشته باشید که تولید محتوای موردنظر آنها را در دستور کار همیشگی خود قرار دهید.
وقت کسب درآمد از وبلاگ رسیده:
شما با سپری کردن مراحل بالا به مرحلۀ پایانی و کسب درآمد از وبلاگ خود رسیدهاید حالا با نگاهی گذرا بر میزان توجّه بازدیدکنندگان از وبلاگتان و میزان ماندگاری آنها در صفحات وبلاگ و در کنار آن توجّه به جایگاهی که در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی خود در موتورهای جستجو کسب کردهاید میتوانید دریابید که تلاشتان تا چه اندازه شمارا به هدفهایتان نزدیک کرده است.
روشهای کسب درآمد از وبلاگ:
روشهای گوناگون زیادی برای کسب درآمد از وبلاگ وجود دارد این تنوع میتواند، برای وبلاگ نویسان خوشایند باشد، زیرا میتوانند بر اساس علایق خود و تواناییهایشان یک یا چند مورد از آنها را انتخاب کنند که هیچکدام از آنها نیز باهم تضادی نداشته باشند.
تبلیغات کلیکی (PPC):
تبلیغات میتواند بهترین راه کسب درآمد برای وبلاگ نویسانی باشد که در ابتدای راه هستند، اگر وبلاگ شما قادر باشد، روزانه تعداد زیادی از کاربران را بهسوی خود جلب کند، بسیاری از شرکتها و برندهای معروف حاضرند، به ازای تبلیغات محصولاتشان بر روی وبلاگ شما و درازای کلیک کاربران هزینۀ خوبی پرداخت کنند.
تبلیغات نمایشی (CPM):
این تبلیغات شبیه تبلیغات کلیکی میباشد، با این تفاوت که شما به ازای فقط نمایش هر تبلیغ وجهی دریافت میکنید و دیگر تعداد کلیکها از اهمیتی برخوردار نیست.
بازاریابی رابطهای، بازاریابی پورسانتی یا همان Affiliate Marketing:
این روش پرسودترین روش برای کسب درآمد از وبلاگ است، یعنی شما مخاطبان خود را تشویق به خرید کالا یا خدماتی از یک وبسایت دیگر میکنید و اگر آن مخاطب اقدام به خرید نماید، درصدی از آن فروش به شما تعلق میگیرد.
درآمدهای دورهای (Recurring Income):
در این روش محتواهایی علمی، تخصصی از طرف وبلاگ در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و آنها برای بهرهمند شدن از این محتواها باید حتماً حق اشتراک هفتگی یا ماهانه یا سالانه پرداخت کنند که البته این روش مناسب برای وبلاگهای معتبر میباشد.
محتوای تبلیغاتی یا رپورتاژ آگهی:
در این روش شما محتوای مناسب در جهت معرفی محصولات وبسایتی دیگر در وبلاگتان منتشر میکنید و با لینک دهی به وبسایت مرجع مخاطبان را به خرید آن محصولات تشویق میکنید که میزان موفقیت در این روش به میزان بازدیدکنندگان از وبلاگ شما و کیفیت محتواها و محصولات معرفیشده در وبسایت مرجع بستگی دارد.
ایجاد فروشگاه اینترنتی:
ارائه محصولاتی مشابه مقالاتی که در وبلاگتان وجود دارد، راه کسب درآمد دیگری است که میتوانید به آن فکر کنید.
فروش فایلهای آموزشی:
اگر درزمینۀ خاصی تخصص دارید، بهتر است دستبهکار شده و با تولید فایلهای صوتی، تصویری، متنی و کتب الکترونیکی و فروش آنها در وبلاگتان به کسب درآمد برسید.
ارائه خدمات مشاورهای:
اگر در شغل خود دارای سابقه هستید، میتوانید با دادن مشاوره درون وبلاگتان به کسانی که میخواهند، این کار را تازه شروع کنند، در قبال آن هزینهای دریافت کنید.
برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی:
استفاده از این روش احتیاج به علم و دانش بالا و تولید محتواهایی مفید است که در میان مخاطبانتان پذیرفتهشده باشد تا ایجاد اعتماد در بین مخاطبانتان نکرده باشید، در این روش موفق نخواهید بود.
نتیجهگیری:
همانطور که در طول این مقاله حتماً متوجّه شدهاید، کسب درآمد از وبلاگها احتیاج بهصرف زمان، مهارت و درعینحال کسب اعتماد دارد، ولی مطمئناً در مقابل کسبوکارهای سنتی درآمدی پرسود و مطمئنتر را برای شما به ارمغان میآورد.
دیدگاهتان را بنویسید